Egy gasztrokalandor receptjei

Sügér remuládmártással

Fejenként 2 db halfilé, só, 5 dkg liszt, olaj a sütéshez, 5 dkg vaj, citrom, 1,5 dl házi majonéz, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 10 dkg ecetes uborka apró kockára vágva, 1 kisebb fej lilahagyma, szintén apróra vágva, 2 evőkanál kapribogyó, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 szál tárkonylevél, frissen őrölt bors

A halfiléket enyhén besózom és félreteszem. A majonézben elkeverem a tejszínt, a mustárt és a többi hozzávalót, többször megkóstolom. Jót tesz a mártásnak, ha áll néhány órát a hűtőszekrényben. (Tálaláskor azonban szobahőmérsékletű legyen!) A serpenyőbe kevés olajat öntök, felhevítem. A halról leitatom a nedvességet, majd lisztbe paskolom. Amikor az egyik fele megsült, megfordítom, s diónyi vajat teszek a serpenyőbe. Miután enyhe barna színt kap, kiveszem és lecsöpögtetem. Bármilyen körettel adható. A mártást szószos csészében kínálom mellé.