Egy gasztrokalandor receptjei

Pásztortarhonya

15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg házi tarhonya, 70 dkg kockára vágott krumpli, 2 közepes fej vöröshagyma, só, fűszerpaprika, 3-4 kicsumázott, felkarikázott zöldpaprika, 3-4 érett paradicsom leforrázva (héj nélkül), 25 dkg füstölt kolbász vagy debreceni

Ezt az ételt legjobb bográcsban elkészíteni, de a konyhai tűzhelyen is megfőzhetjük. A bográcsban zsírjára sütöm a felkockázott szalonnát, majd hozzáöntöm a tarhonyát és kicsit megpirítom benne. Beleteszem az apróra vágott hagymát, ezzel is pirítom egy kicsit. Felöntöm vízzel, megszórom a fűszerpaprikával, egy kicsi sóval, a krumplikockákat is beleteszem. Belekeverem a paprikát és a paradicsomot is. Folyamatosan öntözgetem bele a vizet, és kevergetem, rázogatom, nehogy leégjen; közben a kolbászt is belefőzöm.