Egy gasztrokalandor receptjei

Sült paradicsom kecskesajttal

Körülbelül 80 dkg paradicsom, 2 ágacska kakukkfű, 10 dkg magozott fekete olajbogyó, olívaolaj, 20 dkg kecskesajt vagy juhsajt

Ezt a receptet bármilyen érett paradicsomfajtából el lehet készíteni. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleteszem a félbevágott paradicsomokat, rájuk morzsolom a kakukkfüvet. Kicsit megspriccelem olajjal és 200 ºC-os sütőben körülbelül 20 percig sütöm. Kiveszem a tálat, beleteszem az olajbogyót, finoman összeforgatom az egészet és rámorzsolom a kecskesajtot. Visszatolom a sütőbe, s addig sütöm, amíg a sajt megolvad, de a paradicsom nem ég meg. Pirítóssal vagy friss kenyérrel, bagettel tálalom. A levét mindenképpen ki kell tunkolni!