Egy gasztrokalandor történetei

Fenyőmagos improvizáció

Némi spagetti kéne még, hátha valamelyik vendég nem szereti a citromos garnélásat…

Hát akkor egy kis ajókát megfuttatok az olívaolajban, azt a halellenesek talán észre sem veszik, de ad majd egy kis ízt titokban a mártásának! Egy kis fokhagyma, na persze, azzal már fél lesz a siker! Vigyázat, azt is csak megfuttatjuk, nehogy keserű legyen! És az a kis üveg kapribogyó ott a kamrapolcon? De mi van, Fenyőmagos improvizáció - Lakner Zsuzsa rajzaha azt sem szeretik? Nem baj, majd kipiszkálják, aztán én megeszem, de egy kis kapriroppanás kell bele, ez biztos. A bacon szeleteket külön sütöm meg, utána felvágom kis darabokra, hopp, egy-kettő el is tűnik rögtön a számban, kell egy kis nyugtató falat a stresszes l’art pour l’art tésztafőzés közben.

Átforgatom a szószban a megfőtt tésztát, visszakanalazok a főzővízből egy kicsit, hogy ne legyen száraz, és tombolhassanak benne a keményítő-molekulák. Egy kicsit a szalonnazsírból is tegyek rá? Inkább nem, hátha túl sós lesz. A ruccolát óvatosan hozzákeverem, jó lenne, ha csak egy kicsit fonnyadna meg! És egy kis feta? Ó, egy kis feta, az kell, nem is tudom miért, de kell! Ó, már tudom! Azért, mert azzal a néhány szem fenyőmaggal fenséges lesz! A fenyőmagot gyorsan megpirítom, nem nagy ügy, a serpenyőt utána el sem mosogatom, jól jön az a kis fenyőíz a holnap reggeli rántottában!

Recept: Citromos garnélás spagetti